joi, 3 iulie 2014

La Grivita Rosie s-a întâmplat un fenomen unic, am fost campionii europei,de doua ori finalisti ai Cupei Campionilor Europeni!

Intre 1948 si 1970, Rugby Club Grivita Rosie sub titulatura de Locomotiva Grivita Rosie, castiga 11 titluri nationale, iar in “Parcul Copilului” evoluau, Lica Coter,Stanciu Manole,Serban, Titi Cocor, “Bombi” Zamfir, Mihai Tibuleac,Viorel Morariu, Mihail Simionovici (fost jucator si la echipa de rugby Rapid Bucuresti), Mihai Wusek (fost jucator si campion al Frantei cu echipa La Voulte sportif in anul 1969), jucatori care asigurau coloana vertebrala a nationalei Romaniei.
Tot atunci, echipa isi croia un nume de rasunet in Europa, gratie finalei de Cupa Campionilor Europeni din anul 1962 pierduta insa in fata francezilor de la AS Béziers cu scorul de 3-14, dar doi ani mai tarziu Locomotiva Grivita Rosie devine Campioana Europei,castigand in fata francezilor de la Stade Montois cu scorul de 10-0!
A fost momentul de aur pentru ceferistii de la Uzinele Grivita Rosie!
Dupa anul 1964 au urmat alte si alte generatii de rugbysti care au adus glorie Grivitei dar generatia anilor '60 a ramas in istoria clubului grivitean si a rugbyului romanesc ca cea mai frumoasa generatie!
Ii mai amintim pe Gheorghe Parcalabescu (nea Gica), Bebe Marinescu,Titel Marinescu,Valerica Baciu, Bebe Nasta,Sandu Stanciu (Manole),Marinel Bostan.

Locomotiva Grivita Rosie-1960-1964
Gramada formata din 8 jucatori!
Linia I- Coter,Stanciu (Mircea Manole),Gheorghe Serban.
Linia-II-a- Mladin Vasile, Dan Stoenescu.
Linia-III-a- Viorel Moraru, Radu Demian (cel mai bun prinzator din Europa), Mircea Rusu.
Compartimentul mijlocasilor: Costel Stanescu (piticu) , Mihai Oblemenco (Misa),Mihail Simionovici (Simi)-Uvertura.
Linia de trei sferturi: Mihai Wusek (Cardache),Valeriu Irimescu (Jiri)-centrii, Mihai Tibuleac (Muscalu)-aripa, Dinu Rotaru, Marinel Bostan-(Mario Bosti)-aripa
Fundasi: Petrica Buda.
Rezerva: Gabriel Iatan (Iatagan),Traian Moldoveanu (Boso).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu